IOS gör det lite snyggare och tryggare

 

puff1 copy

ferroamp

Vill du producera egen energi? Är du intresserad av energilager? Har du köpt, eller planerar du att köpa elbil? Tror du att förutsättningarna för solel, energilager och elbilsägande kommer att förändras?

Då behöver du EnergyHub!

ferroamp EnergyHub

Innovativa produkter för energilagring och smarta elnät

EnergyHub kan lösa de problem som kan uppstå i balansen mellan produktion och användning av el i ett hus. I grunden är företaget Ferroamps produkt, EnergyHub, en växelriktare – alltså den komponent som behövs för att omvandla solcellernas likström till elnätets växelström. Det som skiljer denna produkt mot andra växelriktare på marknaden är att den är bidirektionell, det vill säga att den kan flytta energi åt båda hållen. Det gör att det går att koppla in solceller, batterier för energilager och annat.

EnergyHub tar hand om elen från solcellerna i taket – överskottet styrs antingen ut på elnätet eller lagras i energilagret beroende på vad som är mest lönsamt för stunden. Det betyder att man kan köpa in el när priset är som lägst och lagra den i husets batteri. Allt detta håller EnergyHub ordning på.

En annan utmaning för husets elnät är elbilar. När bilen laddas kan en av de tre faserna belastas högt under lång stund. För att klara det måste man byta till högre huvudsäkring och man får därmed högre fast avgift. EnergyHub känner av detta och flyttar belastningen jämnt mellan de olika faserna.

Ferroamp utvecklar ett komplett system med strömutjämning, energilager, elbilsladdning och optimering av till exempel solcellsproduktion. Summan är såväl minskade kostnader som minskad miljöpåverkan, i ett framtidssäkrat system som enkelt kan byggas ut vartefter behoven förändras.

www.ferroamp.com »

0
0
0
s2sdefault

Boka ett kostnadsfritt hembesök


Namn*
Telefon*
E-postadress*
Meddelande
Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) Integritetspolicy »

Jag samtycker till att mina uppgifter sparas för att kontakta mig
Skriv tecknen

SKVP Medlem

IOS EL SOL 9505a

IOS Energicentrum Karlskoga

Skogsbovägen 12 F
69147 Karlskoga

Tfn: 0586-456 60