IOS gör det lite snyggare och tryggare

 

puff1 copy

Luftvärmepump


Inge skriver- Vad är skillnaden mellan luft/vatten och luft/luft?

Luftvärmepumpar kan indelas efter hur inomhusluften sprids i huset.

En luftvärmepump där en inomhusdel sprider värmen med en fläkt kallas för luft/luftvärmepump. Denna typ av luftvärmepump är ett komplement till det primära värmesystemet och är en bra lösning för att minska uppvärmningskostnaderna.

En luftvärmepump som är avsedd för att förse värme till ett vattenburet system med radiatorer eller golvvärme kallas för luft/vattenvärmepump. I och med att denna typ av luftvärmepump förser husets befintliga värmesystem med energi så sprids värmen till alla rum vilket ger en helt annan besparingsmöjlighet än med en luftvärmepump för luft/luft. Luftvärmepumpen för luft/vatten kan dessutom värma tappvarmvatten och därigenom även spara på denna uppvärmningskostnad.

Man kan aldrig välja värmepump efter antal kvadratmeter. Vi gör en besiktning av fastigheten som ska värmas upp och ger förslag på lämplig uppvärmningsanläggning. Husets standard (isolering, fönster etc.) är avgörande för hur kraftfull värmepump du behöver.

Gratis offert »

Populär och billig uppvärmning

Att värma huset med en luft/vatten-värmepump har blivit populärt i hus med ett vattenburet värmesystem. Det krävs inga större ingrepp vare sig i huset eller på tomten och blir därmed förhållandevis billigt. I Syd och mellan- Sverige är det till och med så att man kan spara mer på en luftvattenvärmepump än på bergvärme.

Om alla enfamiljshus i Norden installerade en värmepump så skulle den totala energiförbrukningen minska med hela 43 %. Detta visar en undersökning som gjorts av SIS Miljömärkning. Vidare skulle kväveoxidutsläppen minska med nära 30 %, kolväteutsläppen med 80 % och utsläppen av koldioxid med 36 %.

Boka kostnadsfritt hembesök


Namn*
Telefon*
E-postadress*
Meddelande

Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) Integritetspolicy »

Jag samtycker till att mina uppgifter sparas för att kontakta mig*
Skriv tecknen

SKVP Medlem bdeeb

IOS EL SOL 9505a

IOS Energicentrum Karlskoga

Dalbacksgatan 5
691 41 Karlskoga

Tfn: 0586-456 60Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Läs mer om vår integritetspolicy »