Elbilsladdning

Tankar om laddning i hemmet

Det kan verka krångligt att sätta sig in i elbilsladdning. 1-fas, 3-fas, typ 1, typ 2, hur långt kommer jag på en laddning? Begreppen och frågorna är många, men lugn. Vi har svaren…

Vi börjar alltid med att se vilka förutsättningar just du och din fastighet har.

Med andra ord, vilken kapacitet finns i din elanläggning för att ladda bilen utan att störa övrig aktivitet i huset?

Det är viktigare än att fokusera på hur snabbt, eller långt, du kan ladda (vi kallar det räckviddshysterin). Vi ser till att bilen hinner ladda klart över natten så du kommer fram. Självklart svarar vi på alla andra frågor och reder ut begreppen när vi kontaktar dig.

Börja med att välja paket och tillbehör. Sen återkommer vi och så tar vi det därifrån. Visst låter det smidigt!?

Laddbox + solceller = sant

Solceller och laddboxar fungerar utmärkt ihop. Tänk på att vissa laddboxmodeller behöver en viss energimätare om man vill kunna lastbalansera dynamiskt. I vår laddboxgenerator hittar du paket som har just det. Perfekt för dig som har eller funderar på att skaffa solceller. Det finns också många lösningar för att få ut maximal effekt av sina solceller tillsammans med laddboxen. T.ex med energilagring med hjälp av batteri. Hör med din elektriker som har full koll på dessa frågor och kan ge dig förslag på dessa lösningar också.

Vad ingår i vår standardinstallation?

  • Montering av box på vägg
  • Upp till 10 meter kabel 3-fas
  • 2 st håltagning i vägg av lätta material
  • Jordfelsbrytare typ A för laddbox (extern eller inbyggd beroende på laddboxmodell)
  • Driftsättning och genomgång av laddbox

För att kunna utföra installationen utan tillkommande kostnader behövs ledig plats i elcentral och fri tillgång till installationsplats. Vi utför inte montering på putsad fasad och i vår standardinstallation ingår inte grävarbete. Vill du få tillgång till eventuell molntjänst behöver laddboxen vara uppkopplad. Detta kräver att ditt lokala nätverk når laddboxens installationsplats. Gör det inte det kan installatör lämna prisförslag för lösning på det. Vi rekommenderar också minst 20A huvudsäkring men kan anpassa laddboxen utifrån dina förutsättningar. Eventuella tillkommande kostnader  samt reskostnad från installatörs filial tillkommer på priset.
Dessa kan du stämma av vid kontakt med installatör.

Dynamisk lastbalansering?

När man installerar en laddbox på sin elanläggning ökar också belastningen i den. Det ökar risken för att huvudsäkringen kan slå ut = strömmen går. Bästa sättet för att undvika detta, och samtidigt få ut maximal laddkapacitet, är att installera en energimätare. Denna talar i realtid om för laddboxen hur mycket ström som finns tillgängligt. Detta kallas att lastbalansera dynamiskt.

Grönt Avdrag för din laddbox

Med ”Grönt Avdrag” får du upp till 50% i bidrag på din laddboxinstallation* direkt på fakturan. Vi sköter sedan administrationen mot Skatteverket och du ser avdraget i din nästa deklaration Du kan även söka Grönt Avdrag för investering i solceller (15%) och lagring av egenproducerad el (50%). Maxbelopp per år att söka för är totalt 50.000:- per år och person. *Resekostnad för elektrikern är inte avdragsgillt

Skaffa laddbox till fast månadskostnad

För dig som vill dela upp betalningen så erbjuder vi delbetalning via MyMoney. Du delar då upp din investering och betalar en fast månadskostnad. Du kan självklart närsomhelst välja att betala av ditt lån utan några extra kostnader utöver aktuell skuld och ränta. Klicka i denna ruta vid din beställning så berättar vår elektriker mer om delbetalning. Exempel: vid ett lån på 20 000 kr blir månadskostnaden från 184 kr/mån.

Rulla till toppen