Värmepump

Så fungerar en värmepump

Det många tror är att värmepumpar och luftkonditionering tar luften utomhus och transporterar in. I själva verket är det energi i luften som den sedan använder för att värma eller kyla inomhusluften. Det innebär att det spelar ingen roll om det är varmt eller kallt utomhus. En värmepump kan hämta energi från till exempel marken, berggrunden, vattnet eller luften och kraftigt reducera din el-förbrukning till värme och varmvatten i ett eluppvärmt hus.

Luft-luft

Med en luftvärmepump kan du sänka din uppvärmningskostnad betydligt. Inomhusklimatet blir också bättre med en luftvärmepump. Luft-luft värmepumpar är en mycket bra lösning för den som har direktverkande el.

Bergvärme

Bergvärme är solenergi som lagrats djupt nere i marken, i botten av sjöar eller under din gräsmatta. Med den här sortens förnybar energi sänker du dina energikostnader och skapar det perfekta inomhusklimatet – samtidigt som du gör miljön en tjänst.

Luft-vatten

Minskar din värmekostnad med upp till 70%. Producerar värme, varmvatten och kyla (tillval). Perfekt för dig som har el- eller oljepanna och vill byta ut ditt värmesystem.

Värmepumpsberedare

Om du har direktverkande el och vill sänka dina uppvärmningskostnader för varmvatten på ett enkelt sätt är värmepumpsberedaren ett alternativ för dig. Du kan sänka dina kostnader med 60 % eller mer.

Rulla till toppen